Relatie therapie

De partnerrelatie staat in deze tijd erg onder druk. Het hebben van een bevredigende relatie blijkt in de praktijk van alledag, in onze veeleisende maatschappij, een ware kunst. Relaties zijn in veel gevallen niet bevredigend. Niet omdat de partners hiertoe niet in staat zijn, maar omdat de moeilijkheidsgraad soms te groot is. Als je samen besluit in relatietherapie te gaan, dan komt de relatie in therapie.
De crisis waar het paar in zit is vaak het zoeken naar nieuw evenwicht in de volgende fase van een relatie. Partners die naar hulp zoeken zijn moedige mensen die vaak geen uitweg meer zien om de relatie weer goed te krijgen. Tijdens de sessies kijk ik naar hoe jullie als partners contact maken. Wat zijn de onderliggende en niet uitgesproken verwachtingen van elkaar? Wat heeft de relatie nodig?

In de relatietherapie werk ik vaak met de methode die ontwikkeld is door de Amerikaanse psychotherapeut Joseph Zinker. De kern ervan is dat jullie als paar tijdens de sessie met elkaar in gesprek gaan over wat voor jullie belangrijk is. Jullie krijgen van mij feedback op de wijze waarop jullie communiceren en aanwijzingen om het gesprek te verdiepen.